Lichamelijke & emotionele klachten

Lichamelijke klachten hebben vaak een aanwijsbare oorzaak zoals een operatie, ziekte, ongeluk of sportblessure. We zijn gewend om de focus te leggen op het verhelpen van de pijn. Maar de psychische weerslag en emoties rondom de pijn van je klacht wordt vaak niet meegenomen in het genezingsproces.

Zoek naar de oorzaak van je klachten

Niet in alle gevallen is de oorzaak van fysieke klachten duidelijk. In onze psyche kan soms de oorzaak liggen van wat zich in ons lichaam uit. De klachten zijn dan medisch onverklaarbaar, je voelt je onbegrepen, want je hebt klachten waarvan jij zelf en de artsen de oorzaak niet kunnen vinden. Toch wil je graag dat je klachten behandeld worden. Cranio zoekt naar de oorzaak van de klacht in het centrale zenuwstelsel en het bindweefsel. Door hier subtiele druk uit te oefenen komen blokkades los en ontstaat er ruimte voor emoties die je bewust of onbewust weggedrukt hebt. De therapeut begeleidt je in het hele proces en helpt je in het bewustworden van de gevoelens.

Emotionele klachten

Boosheid
Onzekerheid
Verdriet
Angst
Somberheid

Lichamelijke klachten

Pijn aan nek, schouder, rug
Pijn aan bekken, heupen, knieën
Maag- en darmproblemen
Hoofdpijn
Aangezichtspijn
Vermoeidheid
(Chronische) pijnklachten
Whiplashklachten
Herstel na operatie

Cranio heft blokkades op

Cranio is erop gericht om contact te maken met je lichaam in een diepere laag. Pijn en emoties hebben zich opgeslagen in blokkades in het bindweefsel. Door met zachte manuele technieken deze blokkades op te zoeken en te behandelen, gaat het lichaam aan het werk om de blokkades op te ruimen. Dit noemen we het zelfherstellende vermogen. Tijdens de behandeling worden de emotionele processen die vrij komen de ruimte gegeven.

 

Vind een craniotherapeut

De behandeling van een erkende UCN-therapeut verbetert de functie van het centrale zenuwstelsel, lost de negatieve effecten van stress op, verhoogt de weerstand tegen ziekten en laat je weer lekker in je vel zitten.

Ervaringen met Cranio

Ervaringen van Jeroen

“Nooit gedacht dat ik bij Cranio uit zou komen. Ik kampte al jaren met hoofdpijn. Geen idee waar het vandaan kwam, want ik ben verder gezond, heb een fijn gezin en verder geen noemenswaardige problemen. Mijn werk (bij een overheidsinstelling) is niet stressvol maar ik voel wel veel verantwoordelijkheid voor de 'zaken' waarmee ik moet werken. Regelmatig neem ik zo'n case in mijn hoofd mee naar huis omdat het mij raakt, maar ik heb daar verder geen last van. Die hoofdpijn ging gewoon niet weg, ik stond ermee op en ging er mee naar bed. Mijn tandarts gaf aan dat hij kon zien dat ik mijn kaken op elkaar klem, waarvoor ik een bitje kreeg. Dit hielp wel een beetje, maar ik kreeg de indruk dat dit symptoombestrijding was en niet gekeken werd naar de oorzaak van het klemmen van mijn kaken. Blijkbaar verwerkte ik in mijn slaap alle indrukken van de dag, dat ervoor zorgde dat ik 's nachts mijn kaken stevig op elkaar klemde. Hier wilde ik vanaf, want ik dit was duidelijk de oorzaak van mijn hoofdpijn. Maar als een bitje niet werkt, wat dan wel?” 

Hoe kwam je bij Cranio terecht?

“Een vriendin van mijn vrouw en mij is tandartsassistente. Zij vertelde dat bij haar in de tandartsenpraktijk mensen met bruxisme (knarsetanden of klemmen van de kaken) worden doorgestuurd naar een craniotherapeut. Dus ik heb een afspraak gemaakt.

 

Waar heeft Cranio je het meest bij geholpen?

"Ik vond het best een heftige behandeling, want de therapeut behandelde mij ook ín mijn mond. Binnenin mijn kaken zitten ook spieren en pezen die teveel gespannen zijn en dus behandeld worden met Cranio. Tijdens de behandeling kwam er ook wel wat los op emotioneel gebied. Dingen uit het verleden waardoor ik op een bepaalde manier met dingen om ga. Ook het loslaten van de zaken op mijn werk vraagt meer van mij dan ik in eerste instantie dacht. Daar werk ik nu aan.” 

 

Wat zou je anderen willen aanraden?

“Zeker proberen. Het heeft voor mij veel dingen 'op z'n plek gezet'."

 

Verrassende resultaten

"Nooit gedacht dat ik bij Cranio uit zou komen voor dit probleem, want ik was eerst best wel sceptisch. Maar de zienswijze van de therapeut vind ik zo logisch. Het gegeven dat je lichaam en je psyche met elkaar in verbinding staan is zo logisch en geeft verrassende resultaten. Helaas ziet niet elke behandelaar het op die manier. Mijn ervaring heeft mijn beeld op de algehele gezondheidszorg wel veranderd. Ik sta nu veel meer open voor de complementaire gezondheidszorg omdat ik denk de holistische manier van kijken je veel meer mogelijkheden biedt tot genezing. De oorzaak van het probleem opzoeken heeft mij in elk geval veel meer opgeleverd dan symptoombestrijding met een bitje."