Lid worden van UCN


UCN is de beroepsvereniging voor de Craniosacraal therapeuten opgeleid volgens de methode Upledger. UCN staat voor Upledger Craniosacraal therapie Nederland.
 

Algemene ledenvergadering

Verder verzamelen we samen met jou data voor wetenschappelijk onderzoek en is het dé plek om collega’s te ontmoeten en je jezelf op de hoogte te houden van de laatste professionele ontwikkelingen op het gebied van Cranio. Naast de algemene ledenvergadering verzorgen wij ook scholing d.m.v. congressen en symposia met verschillende interessante onderwerpen.

 

Kosten lidmaatschap

Naast al deze voordelen krijg je je eigen ruimte op het dashboard van de UCN en ben je te vinden via de therapeutenzoeker en dus nog meer zichtbaar voor nieuwe cliënten. Een lidmaatschap kost €95 (2018) per jaar.

Voor Aspirant-leden bedraagt een lidmaatschap € 35 per jaar (2018), je hebt alle voordelen die leden ook hebben, behalve dat je nog niet in de ledenzoeker te vinden bent en je nog geen eigen ruimte op het dashboard krijgt.

Wat is Cranio

Craniosacraal therapie, kortweg Cranio, is een behandelmethode op basis van zachte manuele technieken. De therapie gaat uit van het verband tussen onze fysieke en mentale gesteldheid en de communicatie tussen die twee. Deze communicatie gebeurt via het bindweefsel, dat alle structuren in ons lijf met elkaar verbindt. Als een soort net dat de schedel, het ruggenmerg, alle organen, de botten, de spieren, de gewrichten, de bloedvaten en de zenuwen omvat. Het bindweefsel geeft stevigheid en bescherming, maar zorgt ook voor beweeglijkheid. Treedt er een blokkade op in het weefsel, dan kunnen er fysieke en psychische/emotionele klachten ontstaan.