Agenda


Wij organiseren regelmatig activiteiten. De komende activiteiten zijn:

CRANIO 2020 op 26 oktober 2019

Visie & verbinding

Waar staan we met Cranio in de wereld?

Waar komen we vandaan en waar gaan we in 2020 naartoe?

Hoe kunnen we dit prachtige vak relateren aan de huidige tijd?

Als Cranio-therapeuten ervaren we in onze dagelijkse praktijk dat Cranio werkt. Dit is een essentieel gegeven dat empirisch tot stand is gekomen.

Nu is er een vraag naar meer duidelijkheid over wat we doen en wat het effect ervan is. Deze vraag wordt zowel gesteld door cliënten en therapeuten, als door wetenschappers, geïnteresseerden, zorgverzekeraars,  en sceptici. Kortom iedereen wil meer helderheid.

Velen van ons komen vanuit een ander medisch vak en hebben daarin ervaren dat er meer is tussen hemel en aarde. Vaak is dat ook de reden om juist dat veld verder te onderzoeken. Er blijkt echter geen eensluidend antwoord te zijn op de vraag ‘hoe het nu precies werkt’. Tegelijkertijd kunnen de reguliere medische en psychologische zorg vele problemen niet oplossen. Tijdens dit congres zoeken we naar antwoorden.

Hiertoe zullen we een aantal state-of-art facetten uit de wetenschap in het licht zetten. Aspecten die de werking van Cranio helpen te verduidelijken. Dit willen we doen voor iedereen die geïnteresseerd is in deze materie. We gaan ervan uit dat ieder beschikt over basiskennis in dit veld.

 

In de eerste lezing zal Jan Hoevenaars - voorheen huisarts en nu docent complementaire zorg - spreken over hoe de nieuwe kennis van kwantumfysica een ander licht werpt op gezondheidszorg.

Daarna zal Thomas Rasmussen - oa. PhD biochemie en hoofd CST-Denemarken - meer vertellen over wat zich afspeelt tussen de cellen: fascie, interstitium, gliacellen en hersen-darm-as; ofwel de verbindingen tussen de verschillende systemen in ons lijf. 's Middags zal Thomas ons in de praktijk begeleiden.

Dan zal ook Noya Nachmany - Somatics Movement Educator & Therapist en Body-Mind Centering Practitioner - ons via opstellingen op celniveau laten voelen hoe de krachten in dat veld kunnen werken.

Verder is het belangrijk als collega’s informatie te delen door elkaar te ontmoeten en samen sterker te worden. Later op de dag is hiervoor uitgebreid de gelegenheid.  

Meer informatie en aanmelden:  www.cranio2020.nl

 

 

 

Er zijn nog geen activiteiten gepland!