In conferentie oord Drakenburg in Baarn hielden de Cranio beroepsverenigingen UCN en NCSV hun gezamenlijk symposium met de titel: “Leven en Sterven, verschillend belicht”.

Vanuit meerdere invalshoeken werd er naar sterven, maar vooral ook naar leven gekeken. Als eerste sprak Erik Bruin; onderzoeker, psychodynamisch therapeut/consulent, Zen-leraar en schrijver.  Hij belichtte het onderwerp vanuit de Tibetaanse geneeskunde en het Tibetaanse dodenboek ik het bijzonder. Zeer inspirerend om Erik te horen spreken met zijn jarenlange ervaring en zijn nog steeds aanhoudende enthousiasme en nieuwsgierigheid.

Hierna kwam Ineke Koedam aan het woord: geestelijk begeleider, trainer, onderzoeker en schrijver. Zij deelde met ons haar brede ervaring als vrijwilliger en later coördinator in een hospice en nam ons mee op haar verdere weg als schrijver en spreker.

Jan Hoevenaars, Arts, Acupuncturist, Homeopaat, TCM, nam het stokje over en nodigde ons uit om het levens-, en stervensproces eens te bekijken vanuit de kwantum fysica. Deze interactieve lezing schudden iedereen wakker en onderstreepte het feit dat we geen antwoorden hebben, maar toch alles weten…

Als afsluiting leidde Monique Appels ons door het mantra zingen. Gezamenlijk kwam het tot mooie klanken!

Het was een hele mooie en inspirerende dag: niet alleen op het gebied van het thema Leven en Sterven, maar zeker ook op het gebied van collegialiteit en éénwording. Het is altijd goed om collega’s te ontmoeten en te leren kennen.

Deel deze pagina
  • gplus
  • pinterest

Reacties

  1. silhouette
    UCNCranio

    Nog geen reacties, wees de eerste en plaats een reactie.

Plaats een reactie